Читај ми!

Danas sednica Kriznog štaba

Epidemijska situacija u Srbiji je i dalje teška. Raste broj obolelih, sve je više ljudi na bolničkom lečenju, kliničke slike su sve teže pa raste i broj onih koji dišu uz pomoć respiratora. Od danas banja Selters ponovo u kovid sistemu. Istovremeno se nastavlja i masovna imunizacija. Obe doze primilo je 1.037.000 ljudi, a ukupno je dato blizu 2 i po miliona doza. Danas stiže prvi kontigent vakcina proizvođača AstraZeneka preko Kovaks mehanizma.

Predsednica Vlade Ana Brnabić najavila je novu sednicu Kriznog štaba danas u 16 časova. Navela je da će se prethodno sastati sa stručnim delom tog tela kako bi se razmotrilo koliko je moguće popuštanje mera. Ona je na TV Pink rekla da se vidi stagnacija, čak i blagi pad novozareženih u Beogradu, gde je i najviše vakcinisanih građana.

Broj poginulih u današnjoj železničkoj nesreći na Tajvanu je porastao na 48, dok je više od 60 osoba povređeno. Voz sa skoro 500 putnika je izleteo sa šina u tunelu, pošto je udario kamion koji je sa puta sleteo na prugu. Radi se o najtežoj železničkoj nesreći na Tajvanu za protekle četiri decenije, javlja Rojters.

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena violinisti i muzičkom pedagogu Stefanu Milenkoviću. On je odlikovan povodom Dana državnosti Srbije za naročite zasluge u predstavljanju naše zemlje i postignute rezultate u oblasti klasične muzike.


Urednik i voditelj:Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се