Читај ми!

Svetski dan osoba sa autizmom

Svetski dan osoba sa autizmom obeležava se 2. aprila svake godine, podstičući države članice Organizacije ujedinjenih nacija da preduzmu mere za podizanje svesti o ljudima sa spektar autističnim poremećajem, uključujući autizam i aspergerov sindrom širom sveta. Svetski dan osoba sa autizmom jedan je od samo sedam zvaničnih zdravstvenih dana Ujedinjenih nacija. Dan je namenjen okupljanju organizacija širom sveta sa ciljem da pomognu istraživanju, dijagnozi, lečenju i prihvatanju onih koji boluju od autizma. Tim povodom ovog jutra gost jutarnjeg programa biće Vesna Petrović, predsednica Upravnog odbora Udruženja „Autizam Srbija“.

Tvorac ruske vakcine „Sputnjik V" upozorava da se u sledećoj fazi pandemije može dogoditi da koronavirus počnu da prenose naši kućni ljubimci. Vest od pre dva dana je da je Rusija registrovala i vakcinu za životinje protiv Kovida 19. O tome koje bolesti kućni ljubimci mogu da nam prenesu ovog jutra razgovaramo da prof. dr. Dejanom Krnjajićem, sa Fakulteta veterinarske medicine.

Kratki igrani film „Kada sam kod kuće", koji se bavi suočavanjem sa seksualnim nasiljem u porodici je upravo osvojio dve nagrade na Socially Relevant Film Festivalu u Njujorku. Nagradu „Ženskog kritičarskog kruga", koji čine 80 filmskih kritičarki iz SAD-a i nagradu za najbolju glumicu koju je ponela Milica Stefanović. O tom filmskom ostvarenju razgovaramo sa rediteljkom Ivanom Todorović.

Autor i voditelj: Igor Obračević.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи