Читај ми!

Adžić: Prelomni trenutak za srpsko zdravstvo

Virus korona i dalje se širi. U bolnicama je preko 7200 obolelih, a sve je više pacijenata na intenzivnoj nezi. Krizni štab sutra će ponovo analizirati epidemiološko stanje u zemlji.U Kovid bolnici u Batajnici hoispitalizovano je 915 pacijenata čime je popunjen kapacitet te bolnice, a direktorka Tatjana Adžić Vukičević poručuje da je ovo prelomni trenutak za ceo zdravstveni sistem i poziva na vakcinaciju koja je, kako kaže, jedini spas za izlaz iz jako teške situacije.

Kovid 19 je najverovatnije prirodnog porekla i na ljude su ga prenele životinje, ponovo je potvrdio istraživački tim koji je pod pokroviteljstvom Svetske zdravstvene organizacije početkom godine boravio u Kini. Iz Organizacije poručuju da su stručnjacima ipak bili uskraćeni pojedini podaci, pa je veliki broj država Zapada pozvao Peking da omogući potpuni pristup svim neophodnim informacijama. Kineske zdravstvene službe su negirale da kriju podatke i objasnile da se radi o zaštiti privatnosti građana. 

Počela je izgradnja saobraćajnice Novi Beograd - Surčin, nove gradske magistrale koja će povezati Beograd sa autoputem "Miloš Veliki". U obilasku gradilišta, predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će se time skratiti izlaz na autoput za oko 10 kilometara. Komercijalni ugovor za deonicu Novi Beograd - Surčin, dužine oko 8 kilometara, potpisan je sa kineskom kompanijom Čajna komjunikejšn konstrakšn, a vrednost radova iznosi 70 miliona evra. Vučić je najavio da će najkasnije za mesec dana krenuti izgradnja puta Jarinje - Kosovska Mitrovica, kao i da će ove godine početi izgradnja Nacionalnog stadiona u Surčinu.

Mart je mesec posvećen borbi protiv raka, a poslednjeg dana ovog meseca upozorava se na rak debelog creva. To je jedno od najčešćih malignih oboljenja u Srbiji, i kod muškaraca i kod žena. Otkriven na vreme, može biti potpuno izlečen. Na Kalemegdanu je simbolički drvo okićeno sa 4000 plavih tračica koje simbolizuju borbu protiv ove bolesti i opominju koliko života je tokom godine moguće spasiti utz redovan pregled i ciljanu terapiju.

Fondacija Zajedno za život i sajt za prodaju Limundo obrisale su visoke ponude za kupovinu kapitenske trake Kristijana Ronalda, koje su prelazile i milijardu dinara. Mediji prenose da su pojedini ljudi aukciju verovatno iskoristili za šalu, a ne kako bi pomogli šestomesečnom Gavrilu Đurđeviću, za čije lečenje bi novac trebalo da bude doniran. Kako bi se pomoglo u prikupljanju sredstava, na aukciju je stavljena traka koju je kapiten Portugalije bacio na travu stadiona "Rajko Mitić". 

 

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Relja Trajković i Marica Serdar.

Producent Aleksandar Radović.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи