Читај ми!

U bolnicama sve više mlađih pacijenata, zdravstveni sistem na granici izdržljivosti

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je za RTS da će danas biti održane konsultacije Kriznog štaba i Vlade oko protivepidemijskih mera. Broj zaraženih u Srbiji se, kako je rekao, "stabilizovao na visokom nivou", u Beogradu se kriva zaravnila ali, ističe, bez obzira na sve, nema opuštanja. Uz mere u borbi s koronom važna je i imunizacija. U Srbiji je do sada dato oko 2 miliona 380 hiljada doza vakcina. Prvu dozu je dobilo oko milion 412 hiljada građana, a obe doze skoro milion.

Preventivne mere se ne poštuju dovoljno, jedan je od zaključaka sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica. U kovid sistem se priprema da uđe i banja Selters u Mladenovcu, i bolnice u drugim gradovima. Naglašeno je da je veliki broj sve mlađih bolesnika sa teškom kliničkom slikom i koji dolaze na lečenje posle višednevnog samostalnog kućnog lečenja.

U poseti Srbiji je šef češke diplomatije Tomaš Petriček. Pored susreta sa našim državnim vrhom, održava se i poslovni forum privrednika dve zemlje. Petriček i njegov kolega Nikola Selaković su istakli da je bilateralna ekonomska saradnja Srbije i Češke zasnovana na razvijenoj trgovinskoj razmeni i rastućim češkim investicijama. Ukupna robna razmena u 2020-toj godini je blizu 1,2 milijarde evra, a za dva odsto je pala u odnosu na 2019-tu.

Posle šestodnevne blokade, zbog nasukanog kontejnerskog broda ''Ever Given'', brodovi ponovo plove kroz Suecki kanal. Prvi su zaplovili brodovi iz jezera između severnog i južnog kraka. Na prolaz čeka oko 400 brodova, uključujući 25 naftnih tankera, saopštavaju egipatske vlasti. Šteta izazvana blokadom Sueckog kanala, meri se milijardama dolara.

Fudbaleri Srbije od 18 časova igraju sa Azerbejdžanom u Bakuu, u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022-ge godine u Kataru. Selektor Dragan Stojković Piksi uoči današnje utakmice izjavio je da orlove čeka ekstremno teška utakmica i protivnik.

Urednik i voditelj:Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Irena jelovac i Vladimir Mihajlović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара