Читај ми!

Prijavi deponiju

Više stotina brodova je zaglavljeno ispred Sueckog kanala – jer se gigantski brod – dug 400 i širok 59 metara sa tovarom teškim 200 hiljada tona delimično nasukao i potpuno blokirao ovaj, verovatno najvažniji svetski tranzitni koridor. Oslobađanje broda koji je zaglavljen na mestu gde je Suecki kanal širok samo 300 metara, traje od prošlog utorka – juče je javljeno da je brod pomeren, ali kanal još nije oslobodjen. Kakve su procene – koliko će čitava ova situacija trajati i koštati, i kako će se to odraziti na nas – krajnje korisnike robe koja se prevozi brodovima, pitali smo Nebojšu Đekića, direktora prodaje kompanije Cargo-partner Srbija. 

U okviru projekta „Proširenje mreže prikupljanja otpada na teritoriji grada Smedereva", udruženje građana „Protok 21", osmislilo je mobilnu aplikaciju za mapiranje divljih deponija. Interesovanje za aplikaciju „Prijavi deponiju" proširilo se na celu Srbiju. Stanovnici Smedereva i okoline za saveznika u borbi protiv problema divljih deponija odnedavno imaju i tehnologiju. Mobilna aplikacija trebalo bi da omogući aktivnije učešće svih građana Smedereva u upravljanju otpadom. O tom projektu ovoga jutra razgovaramo sa dr Branislavom Todorovićem iz Udruženja „Protok 21".

U našem jutarnjem programu najavićemo i novi onlajn-divan „Beograd za početnike" u epizodi „U kabinetu čuda profesora Kostića" koji se emituje večeras iz Legata dr Aleksandra Kostića, o kome se stara Centar za kulturu opštine Grocka, a današnju epizodu posvećuje jednom od najsvestranijih naučnika naše istorije, otkrivajući sudbinu zaboravljenog srpskog genija, utemeljivača medicinskih nauka u Srbiji i nosioca Legije časti. Za naš program govoriće Zorica Atić, direktor Centra za kulturu Grocka.

Autor i voditelj Igor Obračević.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи