Читај ми!

Kako do omiljenih  letovališta u Grčkoj?

Grčki ministar turuzma doneo je juče u Beograd dugo očekivanu dobru vest - građani Srbije će ove godine moći na letovanje u Grčku uz potvrdu da su vakcinisani, negativan Pi-Si-Ar test ili brzi antigenski test. Letnja sezona zvanično počinje 14-tog maja, ali bi granice za naše turiste mogle da budu otvorene već sredinom aprila, potvrdio je ministar Haris Teoharis u intervjuu za naš program. O predstojećoj sezoni, zdravstvenoj zaštiti turista, garancijama za opravdano neiskorišćene aranžmane i planu za oporavak turizma, sa ministrom Teoharisom razgovarao je Nikola Denčić.

Španija je još jedna zemlja koja nastoji da što pre normaluzuje život i stvori uslove za obnovu turizma, svoje vodeće privredne grane. U subotu uveče u Barseloni je održan koncert kojem je prisustvovalo 5000 posetilaca koji su testirani istog dana. Maske su bile obavezne ali ne i držanje fizičkog odstojanja. Koncert je održan u sklopu istraživačkog projekta koji ispituje mogućnost organizovanja zdravstveno bezbednih velikih događaja, uz brzo testiranje posetilaca. O reakcijama na koncert, atmosferi u Španiji i očekivanjima od letnje sezone, za Magazin govori naš svestrani umetnik Aleksa Jelić koji živi u Barseloni.

Predstavljamo program "Rajs", koji je podržao mlade ljude sa Zapadnog Balkana okupljene oko konkretnih ideja za razvoj socijalnog preduzetništva. Sa kojim idejama su konkurisali, kako je program izgledao i šta ih očekuje na budućem preduzetničkom putu govori Jelena Janakievska, programska asistentkinja u "Smart kolektivu", jednoj od organizacija koja je pokrenula projekat Rajs. 

Urednik Jelena Vidić.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи