Читај ми!

Vučić: Popuštanje mera tek kad se steknu uslovi

Broj prijema pacijenata u kovid bolnice i dalje je visok. Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, Milika Ašanin, rekao je za RTS da pacijenti u ovom talasu imaju težu kliničku sliku, pa se duže zadržavaju u bolnici.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će mere protiv pandemije biti ublažene prvog dana kada se za to steknu uslovi i kada epidemiolozi budu saglasni sa tim. Vučić je rekao kako ima utisak da lagano padaju brojevi novozaraženih u Beogradu i napomenuo da je teško izboriti se sa novim sojevima virusa, koji su infektivniji i smrtnosniji. Ponovio je da će se vakcinisati kada broj građana, koji su dobili drugu dozu pređe milion što će se, kaže, dogoditi sutra ili prekosutra.

Građani Srbije će ove godine moći na letovanje u Grčku uz potvrdu da su vakcinisani bilo kojom vakcinom, uz negativan Pi-Si-Ar test ili brzi test, poručili su u Beogradu ministri truzma dve zemllje Tatjana Matić i Haris Teoharis. Oni su dodali da će grčke granice za naše turiste biti otvorene najverovatnije već sredinom aprila, iako sezona zvanično počinje 14. maja. Teoharis je precizirao da će Grčka prihvatiti sve vakcine, uključujući kinesku i rusku. Kada je reč o deci, on je rekao da za decu do 10 godina nije potrebna vakcina, niti test, a za stariju od 10 godina potreban je negativan test.

U nastavku obilaska infrastrukturnih projekata, predsednik Aleksandar Vučić proverio je kako teku radovi na Moravskom koridoru. Poručio je da će ceo autoput, dužine 112 kilometara, od Pojata do Preljine, biti završen za tri godine i da će tada moći da se stigne od Čačka do Niša za najviše sat i po. Vučić je ukazao da će to biti prvi digitalni autoput, jer će duž njegove trase biti postavljeni optički kablovi i digitalna oprema koji će omogućiti besplatan bežični internet i najmoderniji sistem urpavljanja saobraćajem. Naveo je da je država u Moravski koridor do sada uložila 210 miliona evra.

Veliki teretni brod „Ever Given" koji se pre 6 dana nasukao i zaglavio u Sueckom kanalu oslobođen je jutros i pomeren ka obali, čime je otvoren prostor za plovidbu. Na prolaz kroz kanal čeka 370 brodova. Procenjuje se da je svaki sat koji je Ever Given proveo zaglavljen u Sueckom kanalu svetsku ekonomiju koštao 400 miliona dolara.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Nenad Selaković i Tina Amić.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара