Читај ми!

Među svetovima svet

Tema naše noćašnje emisije biće psihologija igre. Zbog čega je ona važna u životu? Da li su to prvi susreti sa pobedama i porazima i čemu nas sve igra može naučiti? Kako se uz igru i igračke razvijamo i rastemo? Kakav je učinak terapije igrom?

Koliko često čujete da je neka odrasla osoba "ostala dete"? Ovo se često odnosi na ljude koji i dalje vole da se igraju ili da pojedinim stvarima pristupaju kao igri, poput dece. Zašto ne prestajemo da se igramo ni kada odrastemo?  

Šta je igra za odraslog čoveka i zbog čega je nekima primamljiv stalan hod između pobede i poraza u, na primer, igrama na sreću? Potreba za osvajanjem očitava se i kroz zavođenje i flert, kao oblike partnerskih igara. Koje su granice igre i možemo li ceo život posmatrati kao igru ili je reč o odbrambenom mehanizmu koji nam omogućava lakše prihvatanje gubitaka?O tome razgovaramo sa našom gošćom dečjim psihologom, psihoterapeutom i praktičarom terapije igrom Nikolinom Milosavljević.

Drugi sat predviđen je za uključenje slušalaca, koji u programu mogu postaviti pitanje gošći. 

Autor i voditelj emisije je Milica Đilas. 

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи