Mere daju rezultate, neće biti njihovog ublažavanja

Epidemijska situacija u Srbiji i dalje je nestabilna. Raste broj novozaraženih i hospitalizovanih osoba, kao i broj pacijenata koji se nalaze u kritičnom stanju.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba analizirana je trenutna epidemiološka situacija u Srbiji i konstatovano je da aktuelne mere daju rezultate, ali da neće biti njihovog ublažavanja. Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je rekao da i dalje postoji veliki broj novozaraženih građana. Zato je odlučeno i da građani Srbije koji žive u inostranstvu, mogu da uđu u zemlju ukoliko su kompletno vakcinisani cepivima odobrenim u Srbiji. U suprotnom, obavezan je negativan Pi-Si-Ar test, ili dvonedeljni karantin, rekao je Gojković. Preporučeno je i da učenici koji pohađaju onlajn nastavu mogu da idu u školu samo na ocenjivanje.

U Srbiji se nizom manifestacija, polaganjem cveća i venaca i odavanjem pošte nastradalima, obeležava 22. godišnjica početka vazdušnih napada NATO snaga na teritoriju tadašnje SR Jugoslavije. U kampanji su učestvovale snage 19 zemalja Zapada, a akcije iz vazduha, koje su trajale 78 dana, izvedene su bez odobrenja Saveta bezbednosti UN. Tokom 11 nedelja agresije, nastradao je 1.031 pripadnik vojske i policije i oko 2.500 civila, od kojih 89-oro dece, a teže i lakše je ranjeno oko 6.000 civila i 5.173 vojnika i policajaca. Centralna državna manifestacija obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO agresiji, biće održana večeras u Kombank dvorani. Prisustvovaće i predsednik Aleksandar Vučić. Prenos je od 20 časova i na talasima Prvog programa Radio Beograda.

Legendarni glumac Vlastimir Velisavljević preminuo je u 95. godini od posledica koronavirusa, nakon što je primljen u bolnicu 18. marta. Bio je najstariji aktivni glumac u Srbiji, a ostaće upamćen po višedecenijskoj karijeri i nekim od najupečatljivijih pozorišnih, filmskih i televizijskih uloga. Vlastimir Velisavljević je rođen 28. jula 1926. u Beogradu. Glumom je počeo da se bavi 1938. u pozorištu „Roda", koje je vodila Nušićeva ćerka Gita Predić. Ostvario je čak 350 uloga u pozorištu, filmu i televiziji. Bio je doživotni počasni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Irena Jelovac
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво