Читај ми!

Vučić: 75 odsto obolelih od Kovida 19 zaraženo britanskim sojem virusa 

Virus korona ne posustaje uprkos strožim merama, a Krizni štab će sutra ponovo zasedati. Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji dr Marijan Ivanuša upozorio je da je situacija sa virusom korona - ozbiljna i da je Srbija je na 5. mestu u Evropi po broju novoobolelih na 100.000 stanovnika. 

Na punktovima širom zemlje nastavlja se masovna imunizacija. Do sada je dato skoro 2.179.000 doza vakcina, dok je drugu dozu primilo 865.018 građana. Vakcinacija Astra Zenekom bez poziva nastavlja se na beogradskom Sajmu. Za studente je organizovana vakcinacija u studentskim domovima. U Srbiju iz Rusije večeras stiže novi kontingent od 100 hiljada vakcina "Sputnjik V".  Milion doza kineske vakcine ,,Sinofarm"stiže izmedju 5. i 10. aprila.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca, koja će Valjevo povezati sa autoputem Miloš Veliki. Put gradi kineska kompanija "Čajna Šandong". Radovi bi trebalo da budu okončani do kraja 2022-ge godine. Ukupna dužina te deonice je 18,3 kilometra, a radovi su vredni 158 miliona evra. Vučić je istakao da je ta brza saobraćajnica od životnog značaja za opstanak, razvoj i budućnost valjevskog kraja. Predsednik je rekao i da sledeće godine počinje gradnja autoputa od Beograda do Zrenjanina. 


Skupština Srbije na novoj sednici redovnog zasedanja razmatra Predlog zakona o potvrđivanju ugovora o zajmu za projekat izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj. Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je, obrazlažući ugovor, istakla da je širokopojasni internet budućnost Srbije i njenih ruralnih delova. Poslanici će razmotriti i zakonski predlog, koji se odnosi na zajedničko evropsko vazduhoplovno područje.

Večeras počinje 18-ti Beogradski festival igre. Na otvaranju, na velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, biće izveden plesni komad "Normalno", švajcarske trupe "Alias" iz Ženeve. Početak je u 19 časova i 30 minuta. Isti komad biće izveden i sutra.

Obeležava se Svetski dan meteorologije. Na današnji dan, 1950-te godine osnovana je Svetska meteorološka organizacija. Meteorologija je nauka koja proučava atmosferu i procese koji se u njoj dešavaju. Mnogi je nazivaju i naukom o vremenu. Bez podataka koje je prikuplja Svetska meteorološka organizacija, bilo bi nemoguće dobiti precizne dnevne vremenske prognoze.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti: Tina Amić i Nenad Selaković.

Producent: Bojana Tufegdžić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи