Читај ми!

Brnabić: Moraćemo da pooštrimo mere

Danas se u 7 gradova u Srbiji - Subotici, Čačku, Kraljevu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Nišu i Leskovcu, nastavlja imunizacija - bez prijavljivanja, za sve starije od 60 godina. Premijerka Ana Brnabić obišla je novootvoreni punkt za vakcinaciju u selu Junkovac, u opštini Lazarevac. Kaže da vakcinacija predstavlja najveći stepen lične odgovornosti. Očekuje da će se u narednim danima, stabilizovati brojevi zaraženih. Najavila je da će u toku dana imati sastanak sa medicinskim delom Kriznog štaba, naglasivši da će mere morati da budu pooštrene.

Do sutra ujutru u 6 sati na snazi su protivepidemijske mere prema kojima rade samo prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe za točenje goriva. Od sutra učenici viših razreda osnovnih škola prelaze na onlajn nastavu. Epidemilozi ponavljaju da je potrebno minimum 10 dana ovakvih mera, da bi se zaustavio rast broja obolelih.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dvodnevnu posetu Kraljevini Bahrein završio je obilaskom Nacionalnog muzeja te zemlje. Vučić je imao priliku da se upozna sa kulturnim nasleđem Bahreina, tradicionalnim zanatima i rukotvorinama, proizvodima od bisera, periodom Tilos i početkom Islama. Posetu toj Kraljevini, kao i Emiratima, ocenio je veoma uspešnom i očekuje dalji razvoj saradnje.

U Nikšiću, drugom po veličini gradu u Crnoj Gori, održavaju se lokalni izbori - u sedam sati otvoreno je 138 biračkih mesta, pravo glasa imaju 58.833 birača, koji će odlučivati o izboru 41 poslanika lokalnog parlamenta sa šest lista. Lokalni izbori u Nikšiću smatraju se presudnim za opstanak Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića na crnogorskoj političkoj sceni - ali i prvim testom za vladajuću većinu koja je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, posle 30 godina, smenila DPS sa vlasti.


Urednik i voditelj:Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Tina Amić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи