Читај ми!

Još jedan zaključani vikend

Epidemijska situacija u Srbiji izuzetno je teška, pa su zato ovog vikenda na snazi su strože mere zaštite od kovida-19 koje se primenjuju do ponedeljka u 6 ujutru. Zatvoreno je sve, izuzev prodavnica prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi.

Drugu dozu vakcine protiv korona virusa primilo je više od 700 hiljada ljudi. U Subotici, Čačku, Kraljevu, Novom Pazaru, Leskovcu, Nišu i Novom Sadu danas i sutra, građani stariji od 60 godina moći će da prime prvu dozu vakcine, bez prethodne prijave.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Bahreinu sa kraljem te zemlje Hamadom bin Isom al Kalifom. Posle razgovora, rekao je da je Bahrein važna arapska zemlja i kako se nada da će dve države uspeti da stvore dobre i prijateljske odnose. Kralj Bahreina je, kaže, potvrdio posetu Srbiji po završetku pandemije kovida-19. Posle podne, predsednik Vučić sastaće sa predstavnicima Odbora za privredni razvoj Bahreina i Državnim investicionim fondom.

Šef diplomatije Nikola Selaković potvrdio je, u razgovoru sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, čvrsto opredeljenje Srbije za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom, na temeljima prijateljstva i bliskosti dva naroda, strateškog partnerstva i spremnosti za produbljivanje saradnje. Selaković je zahvalio Rusiji na doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Uvođenje takozvanih "kovid-pasoša" za slobodno kretanje unutar Evropske unije, koje će biti predloženo 17-og marta, važiće samo za vakcinisanje cepivima koje je odobrila Evropska agencija za lekove. Navedeni razlog je taj što neodobrene vakcine neće biti obuhvaćene klauzulom o odgovornosti Unije i kontrolom kvaliteta. Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je kako je taj predlog u suprotnosti sa najvažnijim evropskim vrednostima.

Emisija „Vreme sporta i razonode" proslavlja 61-vi rođendan, što je čini jednom od najstarijih i u evropskim i svetskim okvirima. Prvi put je emitovana na današnji dan 1960-te godine. Po završetku Novosti dana, u današnjem rođendanskom izdanju čućete interesantne sagovornike, zanimljive priče, kao i informacije o dešavanjima iz svih oblasti sveta koji nas okružuje.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić
Urednici vesti: Marica Serdar i Relja Trajković

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи