Читај ми!

Sve teža epidemijska situacija, izvesne nove mere

U Srbiji je sve teža epidemijska situacija. Sednica Kriznog štaba biće održana sutra u 11 časova, potvrđeno je u Vladi. Prema najavama, gotovo je izvesno uvođenje oštrijih mera za vikend. U kovid bolnici u Batajnici sa hiljadu postelja više gotovo da nema mesta - upozorava direktorka te ustanove Tatjana Adžić Vukićević. U Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" u Beogradu trenutno gotovo trećina pacijenata zahteva lečenje u jedinicama intezivne nege, izjavila je načelnica anestezije u toj ustanovi Duška Ignjatović. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u dvodnevnoj je radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Sastaje se sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom i drugim visokim zvaničnicima. U centru pažnje su unapređenje ekonomske saradnje, posebno u poljoprivredi, nove investicije, borba protiv koronavirusa i imunizacija stanovništva. Posle razgovora sa generalnim direktorom "Mubadala Investment kompani" Kaldunom el Mubarakom predsednik je najavio da donosi strateški važne vesti za Srbiju. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je mafija vrlo moćna i da raspolaže neograničenim novcem koji uvek progovori, ali i da policija svakodnevno dolazi do novih saznanja, pa se mogu očekivati nova hapšenja. Vulin je za ER TE ES rekao da je u pokušaju relativizacija zločina kako bi se predstavilo da su uhapšeni žrtve obračuna ljudi iz vlasti. Ističe da MUP raspolaže velikom količinom podataka, a kao primer je naveo 44 zaplenjena skaj-telefona. Dodao je da se istraga širi i da se proverava struktura klana koji je prodavao drogu, kao i da je i juče bilo hapšenja.

Stanovi za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koja imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada, biće završeni polovinom juna. U 152 stana, novi vlasnici useliće se u septembru, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom obilaska gradilišta u Futogu. Najavio je i da će do kraja godine početi gradnja novih stanova u Veterniku, čijim završetkom će za izbeglice sa teritorije grada biti obezbeđena ukupno 552 stana.

Biljani Čekić, koja je oživela lik devojčice Dare Ilić u filmu "Dara iz Jasenovca", uručena je stipendija Zadužbine Hilandar, koju će dobijati do završetka školovanja. Stipendiju je, po blagoslovu igumana manastira Hilandara, arhimandrita Metodija, uručio direktor Milivoj Ranđić. Manastir Hilandar je ovim gestom želeo da oda priznanje i zahvali Biljani Čekić na upečatljivoj ulozi male Dare, navodi se u saopštenju Zadužbine.

U Ligi Evrope Mančester junajted i Milan večeras igraju u meču osmine finala. Prenos je od 18.55  na našem Drugom programu.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Nenad Selaković i Tina Amić.

Producent Svetlana Stevanović.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи