Brnabić: Nove mere gotovo sigurno za vikend

Epidemijska situacija u Srbiji se pogoršava, raste broj novozaraženih i preminulih od virusa korona. U iščekivanju nove sednice Kriznog štaba, medicinski deo ponavlja kako je neophodno zatvaranje ugostiteljskih objekata i tržnih centara na najmanje nedelju dana, kao i poštovanje mera, prekid kontakata i masovna vakcinacija.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će, u sklopu mera protiv širenja korona virusa, insistirati da se svi koncerti otkažu, a da će gotovo sigurno biti novih mera za vikend. Premijerka je rekla da joj je najpre neverovatno i da je začuđena time da se u ovom teškom trenutku organizuju koncerti u Beogradu.

"Mi ćemo razgovarati sa predstavnicima Grada Beograda da vidimo kako se to desilo i insistiraćemo da se svi koncerti otkažu. To je suprotno svim pravilima i merama i tražićemo da se organizatori kazne," navela je Ana Brnabić.

Grupa "Crvena jabuka" održala je koncerte u Kombank dvorani dve večeri zaredom, 8. i 9. marta, a kako je RTS-u rečeno u Vladi Srbije, Kombank dvorana će biti kažnjena zbog održavanja koncerata.

Kada je reč o pogoršanju epidemijske situacije, premijerka je kazala da vakcinacija pomaže da ne bude još gora, ali da će gotovo sigurno biti novih mera za vikend. Ana Brnabić kaže da Vlada Srbije ne razmišlja o uvođenju obaveze vakcinacije i da bi to bilo suprotno svim standardima ljudskih prava.

Srbija je već pripremila digitalne certifikate o vakcinaciji, koji će omogućiti lakše kretanje i putovanje van zemlje, izjavila je za RTS ministarka turizma Tatjana Matić. Dodala je da se sa grčkim Ministarstvom turizma pregovara o međusobnom priznanju digitalnih certifikata o vakcinaciji. Matićeva je naglasila da digitalni certifikat nije kovid-pasoš. Od epidemijske situacije i brzine imunizacije u Srbiji zavisi da li će naši građani moći da putuju na letovanje u Grčku, navela je ministarka turizma. Podsećamo, ta zemlja je najavila da će otvoriti granice za turiste od 14-og maja.

Srbija i Republika Srpska će ove godine organizovati prvu zajedničku vojnu vežbu na Manjači, izjavio je u Banjaluci čelnik Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik posle sastanka sa ministrom odbrane Srbije Nebojšom Stefanovićem. Na zajedničkoj pres-konferenciji, Stefanović je rekao da Srbija ima interes da investira u Republiku Srpsku i da s njom gradi bratski odnos. Na sastanku je ocenjeno da će se vežba održati čim se za to stvore uslovi. Stefanović je u dvodnevnoj poseti Republici Srpskoj.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Nenad Selaković i Marica Serdar
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара