Читај ми!

Raste broj i novozaraženih i vakcinisanih građana

U mnogim zemljama, pa i u Srbiji, raste broj novozaraženih. Iako smo u vrhu vakcinalne mape i prvi u regionu po broju vakcinisanih, Srbija je prema poslednjem epidemijskom izveštaju prva u regionu i po broju novozaraženih. Na lečenju je trenutno više od 4 hiljade obolelih, pa se proširuju kapaciteti u kovid-bolnicama. U Kruševcu i Sremskoj Mitrovici se od danas na posebnim punktovima mogu vakcinisati građani stariji od 60 godina koji se prethodno nisu prijavili preko portala E-uprave ili putem telefona.

Sednice Kriznog štaba koja je, prema rečima nekih od članova trebalo da se održi danas, neće biti. Još nema potvrde kada će biti zakazana. Iz medicinskog dela najavljivali su da će tražiti uvođenje strožih protivepidemijskih mera.

U Skupštini Srbije, u toku je nova sednica na čijem dnevnom redu su, pored ostalog,  Predlog odluke o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge i Predlog kandidata za izbor
članova Veća Agencije za sprečavanje korupcije. Pre razmatranja predloženih zakona, poslanici su postavili pitanja Vladi i državnim institucijama.

Objavljen je tender za izvođača radova za gradnju gasne interkonekcije Niš-Dimitrovgrad. Radovi bi, prema rečima ministarke rudarstva i energetika Zorane Mihajlović, trebalo da krenu na leto i budu završeni za dve godine. Ukupna vrednost posla procenjena je na 85,5 miliona evra. Novac obezbedjuju Evropska unija, država i Srbijagas.

Širom Belgije u toku je velika policijska operacija protiv organizovanog kriminala, saopštilo je federalno tužilaštvo. U akciji učestvuje 1200 policajaca koji su sproveli oko 200 pretresa, uglavnom u regionu Antverpena. Meta istražitelja su trgovci drogom i mreža
međunarodnih veza. A u Briselu, Evropski parlament ukinuo je imunitet bivšem katalonskom lideru Karlesu Puđdemonu i još dvojici katalonskih poslanika. To bi moglo da otvori put ka njihovom izručenju Španiji koja ih tereti za pobunu.

Večeras na našem Prvom televizijskom programu  počinje emitovanje domaće humorističke serije "Radio Mileva". Angažovano je više od stotinu naših popularnih glumaca. Seriju je režirao Elmir Jukić.

Igraju se dve revanš utakmice osmine finala fudbalske Lige šampiona.  Borusija dočekuje Sevilju, dok će Juventus igrati sa Portom. Oba meča počinju u 21 čas.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednici vesti Irena Jelovac i Vladimir Mihajlović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи