Читај ми!

Na snazi oštrije mere

Zbog pogoršane epidemijske situacije, ovog vikenda na snazi su pooštrene mere.

Od danas u 12 časova do ponedeljka u 6 sati ujutru biće zatvoreni svi ugostiteljski objekti, kozmetički i frizerski saloni, dečije igraonice, kladionice, teretane. Mogu da rade samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe. Na skijalištima i u zimskim centrima nijedan objekat neće biti otvoren, osim hotelskih restorana, koji mogu usluživati samo goste koji imaju prijavljen boravak. Pozorišta mogu da rade do 21 sat, a zakazani sportski događaji održaće se bez prisustva publike. Srednjoškolci od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu. Sledeći sastanak Kriznog štaba biće održan u utorak.

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorkom Kine Čen Bo o celokupnoj saradnji dve zemlje. U prethodnom periodu su, kaže predsednik, napravljeni veliki pomaci pa je u poslednjih 5 godina Srbija za 15 puta uvećala izvoz u Kinu. Podsetio je da je sinoć stiglo još pola miliona kineskih vakcina, te da je Srbija pre godinu dana, kada je izbila epidemija u našoj zemlji, imala veliku podršku Kine, koja je dopremila opremu, respiratore, ali i ljude koji su napravili dve laboratorije. Vučić je dodao da Srbija očekuje nove, velike investicije Kine, kao i da su kineske kompanije zainteresovane za investiranje u srpsku poljoprivredu. Ambasadorka Čen Bo istakla je da se uprkos uticaju pandemije, saradnja dve zemlje intenzivno razvija.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost održaće se u 18 časova. Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će se razgovarati o zdravstvenoj zaštiti u okolnostima pandemije virusa korona, o novim prilikama na Kosovu i Metohiji, regionu, i svetu. Jedna od važnih tema biće i borba protiv organizovanog kriminala, rekao je predsednik Vučić. Po završetku sastanka, biće održana konferencija za medije. Odluka o tome da li će javnosti biti prikazani snimci na kojima se vide monstruozni zločini kriminalne grupe Veljka Belivuka biće doneta na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, dodao je predsednik Srbije.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Nenad Selaković i Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара