Читај ми!

Đogo: Odlazak “najboljeg pojca srpske teologije”

Ovog vikenda na snazi su pooštrene mere kriznog štaba protiv epidemije kovida 19. Dobrodošle, ali nedovoljno oštre prema mišljenju medicinskog dela štaba. Ni prestroge, ni blage, prema stavu onih koji brinu o ekonomiji zemlje. Kakav će efekat mere imati i da li će uspeti da uspore jačanje i širenje epidemije, u Magazinu pitamo člana kriznog štaba, epidemiologa Branislava Tiodorovića.

Umirovljeni episkop zahumsko- hercegovački Atanasije sahranjen je juče na groblju manastira Tvrdoš, nedaleko od Trebinja. Jedan od najznačajnijih arhijereja SPC na razmeđu 20. i 21. veka počivaće u manastiru koji je utemeljio kralj Milutin i u kome se podvizavao Sveti Vasilije Ostroški. Vladika Atanasije, zajedno sa grupom učenika Justina Popovića obeležio je poslednje decenije SPC u bogoslovskom, teološkom i istoriografskom smislu, ali ostaće upamćen i kao slobodouman čovek, veliki narodni pregalac i rodoljub. O njemu danas govori sveštenik, profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči dr Darko Đogo.

Fudbal i reprezentacija, večita tema i nezalečena rana, ove nedelje imali su krizu, a zatim i poklon dozu optimizma. Najpre je predsednik saveza priveden na saslušanje, a potom je na čelo nacionalne selekcije postavljen Dragan Stojković. Harizmatični Piksi je dobio nepodeljenu podršku i odmah svu pažnju okrenuo novim izazovima, kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje počinju za dve nedelje. Lopta je okrugla, a Svetsko prvenstvo sledeće godine. Legendarni fudbaler je siguran sa loptom, a sa reprezentacijom? Odgovor traži Vlade Radičević

Autor : Ana Tomašević

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи