Читај ми!

Jutro u znaku tri jubileja

Zavod za intelektualnu svojinu ove godine obeležava tačno jedan vek postojanja.Zaštita intelektualne svojine u Srbiji potiče još od marta 1883. godine, kada je Kraljevina Srbija bila jedna od svega 11 zemalja potpisnica Pariske konvencije za zaštitu industrijske svojine. O značaju zaštite intelektualne svojine razgovaraćemo sa Aleksandrom Mihailović, pomoćnicom direktora Zavoda za intelektualnu svojinu, a prethodno ćemo o toj temi pričati i sa slušaocima u redovnoj rubrici "Pitanje jutra".

Značajnu godišnjicu obeležava i Vojno-medicinska akademija - 177 godina postojanja. O tome kako danas funkcioniše i koliki je njen značaj, govoriće  načelnik VMA pukovnik, prof. dr Miroslav Vukosavljević.

Prvog marta otvorena je nova sezona u Prirodnjačkom centru u Svilajncu koji od svog osnivanja svake godine ugosti i edukuje hiljade školaraca u Srbiji. O novoj postavci i drugim novitetima govoriće direktorka centra Danijela Čuknić i kustos nove izložbe Stefan Radević.

Govorimo o još jednoj godišnjici koja nema direktne veze sa Srbijom, ali smo indirektno povezani s njom. U pitanju je festival u Sanremu koji od 2. do 6. marta ima svoje jubilarno 70. izdanje, i to u jeku pandemije Kovida-19. Kako će ove godine izgledati čuveni festival, preneće nam naša dopisnica Marinela Ražnatović.

Biće reči i o obukama za kamiondžije koji su sve deficitarniji u Srbiji, o podsticajnim sredstvima za mlade proizvođače, konkursu za kratku priču Doma kulture Pirot, pandemijskoj situaciji i procesu vakcinacije, prelistavamo jutarnju štampu.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Budite uz Radio Beograd!

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи