Oštrije mere za vikend

Radno vreme ugostiteljskih objekata tokom vikenda biće skraćeno do 14 časova, odlučeno je na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa. Reč je o tržnim centrima, kafićima i restoranima, dok će uslužne delatnosti, poput frizerskih salona, moći će da rade do 20 časova. Prehrambene prodavnice radiće kao i do sada, do 21 čas. Benzinske pumpe će posle 14 časova raditi samo za točenje goriva. Donete mere biće saopštene na konferenciji za medije u 15 časova, a nova sednica zakazana je za ponedeljak.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Kuršumliji sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, sa kojima će razmotriti aktuelnu političku situaciju na Kosmetu. Sastanak je počeo oko podne u kasarni ''Toplički ustanak'' u tom gradu. Vučić je prethodno razgovarao sa predstavnicima Srpske liste, koja je u srpskim sredinama ostvarila ubedljivu pobedu na nedavnim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosmetu.

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, posetiće region u prvoj nedelji marta. Prvo će boraviti u Prištini od 1. do 3. marta, zatim u Beogradu 3. i 4. marta, a potom će posetiti i Crnu Goru. Lajčak planira da se sastane sa političkim liderima Zapadnog Balkana, kao i sa predstavnicima Evropske unije na terenu.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je, povodom najava da bi Vašington i Brisel mogli Beogradu da dostave neformalni dokument sa zahtevom da prizna Kosovo, da "nema potrebe da neko gubi vreme s takvim stvarima". Rekao je da s tim papirom ne treba da dolaze kod predsednika Srbije, kao i da se situacija na međunarodnom planu promenila, jer Priština "više nigde ne može da uđe u neku međunarodnu organizaciju".

Predsednik Aleksandar Vučić zakazao je vanrednu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za 19 časova, potvrđeno je Tanjugu. Očekuje se da tema bude nastavak borbe protiv organizovanog kriminala, prenose mediji.

Rusija najoštrije osuđuje američki vazdušni napad u Siriji nedaleko od iračke granice, saopštila je portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Ona je ponovila ruski stav da su pokušaji pretvaranja sirijske teritorije u arenu za postizanje geopolitičkih poena neprihvatljivi.

U Narodnoj biblioteci Srbije, održana je Centralna manifestacija povodom 189-og rođendana te ustanove. Nacionalna nagrada u oblasti bibliotekarstva "Janko Šafarik" uručena je Gordani Đilas, bibliotekaru-savetniku Biblioteke Matice Srpske. Književni razgovor organizovan je sa piscem Vladanom Matijevićem. Manifestacija može da se prati na Jutjub kanalu i Fejzbuk stranici te institucije.

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Baskonije u 26-tom kolu Evrolige. Utakmica u Vitoriji počinje u 19 časova. Baskonija je na 11-tom mestu sa 12 pobeda i 13 poraza, dok je Zvezda na pretposlednjoj, 17-toj poziciji sa 7 dobijenih i 18 izgubljenih mečeva.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić
Urednici vesti: Marica Serdar i Relja Trajković
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи