Читај ми!

Srbija i region opraštaju se od Đorđa Balaševića

Zbog odlaska Đorđa Balaševića tuguje njegov Novi Sad, ali i brojni poštovaoci iz zemlje i regiona!Vest o smrti muzičkog velikana preneli su i svetski mediji. Američka agencija Asošijejted pres objavila je vest o smrti Balaševića, ističući da je bio omiljen širom bivše Jugoslavije. Tekst su preneli Vašington post, Ej-Bi-Si njuz i Ju-Es njuz. Novi Sad je sinoć bio najtužniji grad. Novosađani su se dostojanstveno oprostili od svog Panonskog mornara. Zastave su spuštene na pola koplja, svetla u gradskoj kući ugašena, a dan Balaševićeve sahrane biće proglašen za Dan žalosti. Na centralnom trgu - cveće i sveće uz zvuke hitova koji su proslavili njihov grad.

Prvih 150 hiljada doza vakcine kompanije Astra-Zeneka sutra stiže u Srbiju. U aprilu će stići milion 200 hiljada doza "Fajzerove" vakcine, a u trećem kvartalu godine još milion 190 hiljada doza. Po broju vakcinisanih na milion stanovnika, Srbija je šesta u svetu, druga u Evropi, dok je u regionu na prvom mestu. Do sada je obavljeno preko milion 135.000 vakcinacija, od toga je gotovo 420.000 drugih doza. Za vakcinaciju se prijavilo više od milion i 60.000 građana.

Epidemijski podaci sa korona virusom pokazuju da se plaća danak praznicima, gužvama u turističkim centrima i lokalima. Inspektori, tokom kontrole poštovanja propisanog radnog vremena, zatekli su sinoć u lokalu u Tošinom bunaru, u Beogradu, četrdesetak osoba i muziku uživo. Ako epidemijska situacija u Srbiji nastavi da se pogoršava, moguće je uvođenje oštrijih mera - skraćenje radnog vremena ugostitelja i dodatno smanjivanje broja gostiju u turističkim objektima. Pored Beograda, Novog Sada i Vranja, jedan od gradova sa nepovoljnom epidemijskom situacijom je i Kragujevac.

Večeras u 20 časova, ekskluzivno na našem prvom programu - Svetska televizijska premijera filma "Dara iz Jasenovca". Ne propustite ovaj termin. Film nije moguće gledati u odloženom emitovanju jer tek predstoji njegovo prikazivanje u bioskopima.

Dragan Stojković Piksi je novi fudbalski selektor, potvrdio je Tanjugu zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić. Prema njegovim rečima, postignut je dogovor i ostalo je preciziranje još nekoliko tehničkih stvari. O svemu tome, kaže, više na promociji i konferenciji za medije sledeće nedelje.

Urednik emisije: Nataša RAketić

Urednici vesti :Relja Trajković i Marica Serdar

Producent: Aleksandar Radović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се