Читај ми!

Sputnjik na Torlaku

Svi standardni testovi za Sputnjik V, rusku vakcinu protiv virusa korone okončani su, a ugledni evropski časopis Lanset potvrdio je pre desetak dana njen kvalitet i visoku efikasnost od 91.6 odsto. Proizvodnja Sputnjika V mogla bi uskoro da počne da se proizvodi i u Srbiji. Ruska degacija stručnjaka koja je prošle nedelje posetila Beograd procenila je da postoje uslovi za prvu fazu proizvodnje Sputnjika. Ona bi mogla da počne za tri meseca, a za pun ciklus odnosno samostalnu proizvodnju biće potrebno oko devet meseci. O tom procesu, velikim mogućnostima i korona vakcinama za Magazin govori dr Marija Gnjatović sa Instituta za primenu nuklearne energije.

U Beogradu sutra počinje izborni Sabor SPC, na kome se bira novi patrijarh naše crkve. Po proceduri, izbor se obavlja u dva postupka, glasanjem, a potom "apostolskim žrebom", u koji ulaze tri episkopa. Kao i uvek, izbor patrijarha očekuje se sa velikim interesovanjem, a o proceduri izbora, načelima i poziciji patrijarha u SPC razgovaramo sa profesorom crkvenog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu Daliborom Đukićem.

Američki Senat oslobodio je Donalda Trampa optužbe za "podsticanje pobune" 6. januara, kada su njegove pristalice provalile u američki Kongres. Bivši predsednik ovo je doživeo kao još jednu pobedu, a aktuelni kao potvrdu dubokih podela u Sjedinjenim državama, koje će mu otežati posao kod kuće, ali i u svetu. Kako će se nova vašingtonska administracija izboriti sa teškim Trampovim nasleđem, to pitamo Ivana Vujačića, bivšeg ambasadora u Vašingtonu.

 

Urednik i voditelj: Ana Tomašević

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара