Vakcinacija se nastavlja, nadležni apeluju na poštovanje mera

Nastavljena je vakcinacija i tokom praznika. Po broju vakcinisanih Srbija je i dalje druga u Evropi i prva u regionu. Uspeh Srbije u pogledu vakcinacije građana rezultat posvećenosti i velikog truda zdravstvenih radnika kao i ugleda predsednika Srbije u svetu, rekao je ministar Zlatibor Lončar za dansku državnu teneviziju.

Komunalna milicija skoro svaki dan prekine neku od ,,korona žurki'', koje se ilegalno, održavaju u Beogradu, ali i u unutrašnjosti Srbije. Najmanje 2000 ljudi je za 48 sati udaljeno iz lokala, organizartorima prete najoštrije kazne zbog ugrožavanja zdravlja. Inspekcija je pojačano kontrolisala poštovanje epidemijskih mera i u turističkim centrima.  

Svetska zdravstvena organizacija poziva vlade širom sveta da ne posustanu u borbi protiv virusa, dok su  mnoge pod pritiskom da popuste mere.  

Na današnji dan pre 20 godina u napadu na autobus "Niš ekspresa" kod Podujeva, poginulo je 12-oro i povređeno 43-oje raseljenih Srba. Za zločin niko nije odgovarao.

Sneg iznenadio Atinjane, saobraćaj i struja u prekidu. Kod nas hladno bez padavina. sutra sredinom dana naoblačenje sa kišom i snegom. Jutarnja temperatura od minus 15 do minus 1, dnevna od 4 do 10 stepeni.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара