Читај ми!

Pojačan rizik od zaražavanja u vreme praznika

U Srbiji je protiv korona virusa do sada vakcinisano blizu 740 hiljada građana, a više od 135 hiljada dobilo je i drugu dozu. Vakcinacija se nastavlja i tokom praznika. Lekari su zabrinuti zbog ponovnog rasta broja pozitivnih i hospitalizovanih. Upozoravaju da je rizik od zaražavanja pojačan u vreme praznika, zbog čega apeluju na građane da se pridržavaju mera, a posebno oni koji će praznike provesti u zimovalištima. Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković poručio je da će inspektori na terenu preduzimati rigorozne mere i ne isključujući mogućnost uvođenja strožih ograničenja. Stamenković je za RTS rekao da su sanitarni inspektori posebno angažovani ovih dana i da će na terenu biti više od 1 500 ljudi, uključujući oko 1 000 komunalnih policajaca i inspektora lokalnih samouprava, a akcenat će biti na ugostiteljskim objektima i zimskim centrima.

Predizborna tišina pred sutrašnje vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji počela je u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta. Na izborima učestvuje 21 politička stranka, dve koalicije i 5 građanskih inicijativa. Pravo glasa ima oko milion i 790 hiljada birača.

Italija je dobila novog premijera - bivši guverner Evropske centralne banke Mario Dragi preuzeo je funkciju predsednika vlade i odmah obećao da će se žestoko boriti protiv pandemije korona virusa i ekonomske krize. Samo jedna od većih italijanskih partija nije glasala za njegov izbor.

Obeležava se Svetski dan radija, ove godine pod sloganom "Novi svet -novi radio". Ustanovljen je 2011-te godine, kao sećanje na 13-ti februar 1946-te godine, kada je prvi put emitovan program Radija Ujedninjenih nacija. Radio Beograd će kroz svoje emisije, zanimljivim sadržajima, ukazati na značaj ovog medija u današnje vreme.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajkovi i Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи