Читај ми!

Srbi u Norveškoj domaćini konferencije o Jasenovcu

Srpska udruženja u Norveškoj, uz podršku naše ambasade u Oslu, prošlog petka su organizovala onlanj konferenciju o Jasenovcu, prvu konferenciju na tu temu u Norveškoj. Konferencija je održana u istom danu kada je „Dara iz Jasenovca“ počela svoj filmski život. Među sagovornicima bili su izraelski istoričar profesor Gideon Grajf, autor nedavno objavljene knjige “Jasenovac-Aušvic Balkana” i norveški istoričar Knut Flovik Toresen koji je učesnike upoznao sa događajima iz relativno novije srpske istorije koji su mnogima, čak i u Srbiji, nedovoljno poznati. O tome kako je protekla konferencija iz Norveške javlja Mirjana Živanović, menadžer projekta.

U subotu, 13.februara, obeležava se Svetski dan radija. Ostalim radio stanicama, u razmenu, poslali smo priču o naša dva orkestra, Narodnom orkestru i Narodnom ansamblu. Prvi je napunio 85, drugi 40 godina rada. O dosadašnjem radu, brojnim koncertima i emisijama, kako u zemlji tako i inostranstvu, kao i planovima za ovu godinu, govoriće Mirjana Drobac, odgovorna urednica Redakcije narodnih ansambala RTS-a.

Urednica emisije je Gordana Gligorić.

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи