Читај ми!

Kovid i muški sterilitet - istina nije u senzacionalističkim naslovima

Koliko puta ste se tokom sada već godinu dana, koliko nam prisustvo novog virusa kroji svakodnevicu, uplašili ili makar štrecnuli zbog naslova u medijima poput ovog "Naučnici objavili alarmantno upozorenje: korona preti da uništi čovečanstvo i pošto je iskorenimo", objavljenog nedavno uz tekst da preležani kovid ozbiljno utiče na mušku plodnost. Štaviše, kako ozbiljna situacija u kojoj se nalazi cela planeta traje dugo, bilo je vremena da se krug tema povezanih sa tim zatvori i da već počnu ponovo da se otvaraju iste iz, recimo, marta prošle godine, kada se prvi put pisalo o odnosu nove bolesti i potencijalnog steriliteta koji izaziva kod muškraca. Zašto nova saznanja o ovome treba primati sa rezervom i zašto  mnogo više na sve segmente zdravlja, pa i na plodnost ljudi, utiču strah i panika, koji se svakodnevno, i nikada brže i lakše, šire sredstvima informisanja, na prvom mestu preko interneta - pitanja su na koja će nam odgovore dati prof. dr Vinka Vukotić, urolog.

A o tome kako je politička korektnost, apsolutni postulat društava zapadne civilizacije, na velika vrata ušla i u nevini svet detinjstva zabranivši generacijama obožavane Diznije crtaće "Petra Pana", "Mazu i Lunju", Damba", Knjigu o džungli"... i tako da unazad ispravlja, te da se prema uzusima modernih društvenih shvatanja obraća deci u želji da od njih napravi bolje ljude za novo vreme, razgovaraćemo sa psihologom Brankom Tišma.

Ivana Vesković iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda naša je sagovornica koja će objasniti čime su Centralna zona Novog Beograda i njenih devet blokova zaslužili da nedavno dobiju status kulturnog dobra - prostorne kulturno-istorijske celine, a Gorislav Papić, jedan od urednika emisija "Oko" i "Oko magazin" na Radio televizi Srbije predstaviće nam novopokrenuti portal "Oko" u okviru sajta rts.rs koji, kako kaže, želi da popuni izvesne medijske praznine kvalitetnim literarnim novinarstvom.

Ovo su samo neke od tema u današnjem "Magazinu na Prvom" u kojem će sa vama biti - Elizabeta Arsenović

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи