Читај ми!

Da li će rast cene nafte u svetu uticati na cenu benzina u Srbiji?

Posle skoro godinu dana cena nafte raste na nivo pre pandemije. Cena barela nafte na svetskom tržištu sada iznosi 60 dolara, dok je, u isto vreme prošle godine cena iznosila 20 dolara. Hoćemo li gorivo na pumpama plaćati kao pre nekoliko godina kada je rast cene derivata bilo nemoguće pratiti? Kako će akcize uticati na konačnu cenu, proveravamo u našem jutarnjem programu.

Žene u Srbiji su diskriminisane, jer, iako su brojnije od muškaraca, one teže dolaze do posla, manje su plaćene od muškaraca za isti posao, ne dolaze često do rukovodećih pozicija, vlasnice su svega 25 odsto ukupne imovine u državi, a neretko se na tržištu rada suočavaju i sa gubitkom posla kada odluče da postanu majke. Sve ovo su zaključci društvenog dijaloga na temu "Ekonomsko osnaživanje žena" koji je održan u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava, a na kojem su svoje stavove na tu temu izneli predstavnici vladnih i nevladinih organizacija.

Danas se obeležava Svetski dan kišobrana, iz tog razloga ovog jutra ćemo posetiti poslednju kišobrandžijsku radnju u Beogradu koja i dalje odoleva, kako zubu vremena, tako i tržišnim trendovima koji nisu naklonjeni tom zanatu.

Autor i voditelj Igor Obračević.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара