Читај ми!

Stiže još pola miliona kineskih vakcina

Predsednik Alekandar Vučić saopštio je da će sutra uveče stići novih pola miliona doza kineske vakcine Sinofarm i najavio isporuke vakcina drugih proizvođača do kraja februara. Vučić je potvrdio da je jutros stiglo 50 hiljada doza ruske vakcine Sputnjik, i da će u narednih 15 dana dospeti još toliko. Naveo je da će do kraja februara stići 88 hiljada doza Fajzerove vakcine i do 150 hiljada doza AstraZeneke. Vučić je preneo da je kineski predsednik Si Đinping potvrdio dolazak u Srbiju i istakao da je Srbija u poslednjih 10 godina uvećala izvoz u Kinu 50 puta.

Krizni štab je odlučio da sve mere ostaju na snazi. Posle sednice, epidemiolog Predrag Kon izjavio je kako je procenjeno da je epidemijska situacija stabilizovana na visokom nivou, ali se vidi i blagi porast novozaraženih, koji se može povezati sa povratkom sa skijališta, ali i prisustvom britanskog soja virusa korona u više slučajeva. Kon je dodao da je Krizni štab prepoznao predstojeće praznike kao dodatni rizik.

Građani Srbije od danas mogu da prime drugu dozu vakcine protiv virusa korona na više od 200 punktova. Za drugu dozu nije potrebna nova prijava već se dolazi po pozivu na mesto gde je primljena i prva doza vakcine. Beograđani od danas vakcinu primaju i u Belekspo centru na Novom Beogradu.

Nemačka pokrajina Bavarska razmatra zatvaranje granica prema Austriji, jer se Berlinu ne sviđa odluka Vlade u Beču o postepenom popuštanju mera. Nemačka je zabrinuta zbog snažnog širenja britanskog i južnoafričkog soja kovida 19, pre svega u austrijskoj pokrajini Tirol, koja se graniči sa Bavarskom.

Radio Beograd 2 obeležava 63. rođendan. U etru se prvi put javio 9. februara 1958. godine i vremenom izrastao u program posvećen kulturi i umetnosti. Nagrada „Nikola Milošević" za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije objavljenu u protekloj godini uručena je Novici Miliću za delo „Politička naratologija - Ogled o demokratiji".

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednici vesti Tina Amić i Nenad Selaković.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи