Читај ми!

Savet za nacionalnu bezbednost o situaciji na KiM, borbi protiv organizovanog kriminala

U Beogradu je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. U Srbiji sledi nastavak akcija hapšenja započetih prethodnih nedelja protiv svih kriminalnih grupa, a svi koji su iz redova države sarađivali sa kriminalcima biće sankcionisani, poručio je ministar odbrane Nebojša Stefanović, posle sednice Saveta. Na sastanku, kojim je predsedavao predsednik države, analizirana je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji, koja je označeva kao složena. U planu su veća ulaganja u opremu policije, vojske i službi bezbednosti, najavljuje Stefanović.

U Srbiji se nastavlja vakcinacija protiv virusa korona. Do sada je vakcinu primilo oko 545 hiljada građana. Po broju vakcinisanih na broj stanovnika, Srbija je i dalje druga u Evropi. Stigao je novi kontigent Fajzer-Biontekove vakcine od 8190 doza. Očekuje se da tokom dana ili sutra stigne i 50 hiljada novih doza ruske vakcine Sputnjik. Građani koji su primili prvu dozu od sutra će dobijati drugu, a sutra zaseda i Krizni štab. Ministarka kulture i informisanja Srbije Maja Gojković najavila je da će sutra predložiti da se ustanovama kulture, pozorištima i bioskopima, dozvoli veći broj posetilaca.

Grčka je produžila zabranu ulaska do 22. februara i uvela još stroža ograničenja. Od danas je na snazi i policijski čas od 18 sati do 6 ujutru. Austrija od danas pojačava kontrolu na svim graničnim prelazima. Putovanja treba da budu smanjena na apsolutni minimum, saopštilo je austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministarstvo za rad saopštilo je da je ulazak Predloga zakona o socijalnoj karti u skupštinsku proceduru najvažniji rezultat u prvih 100 dana rada tog resora. Cilj tog zakona, koji će se sutra naći na dnevnom redu sednice parlamenta jeste, kako navode, unapređenje kontrole socijalnih davanja, a trebalo bi da rezultira boljom i poštenijom raspodelom novca za socijalna davanja. U Ministarstvu navode i da im je cilj u prvih 100 dana bila odbrana ustanova socijalne zaštite i domova za smeštaj starih i odraslih od virusa korona i njegovog prenošenja među korisnicima.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo pohod na devetu titulu na Australijan openu, pošto je u prvom kolu savladao Francuza Žeremija Šardija sa 3:0, u setovima 6:3, 6:1, 6:2. Đokovićev naredni rival biće Amerikanac Frensis Tijafo.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Marica Serdar

Producent: Srđan Manojlović

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи