100 dana rada Vlade Srbije

Vlada Srbije obeležava 100 dana rada. Sednici u Nemanjinoj 11 prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Nakon sednice na Prvom programu prenosimo obrćanje premijerke i predsednika. 

U akciji Tužilaštva za organizovani kriminal, MUP-a i Bije, uhapšeno je 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju "predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković", i koja se osnovano sumnjiči za ubistva, iznude, otmice i dilovanje drogom, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Naveo je da je Srbija ozbiljna zemlja i da neće dozvoliti da se stvori neki novi Zemunski klan i organizovane kriminalne grupe koje misle da su jače od države. Zvaničnici policije saopštili su da je reč o organizaciji koja se krila iza navijačke grupe Partizana i poručili da kriminalne organizacije neće biti jače od zakona.

Do sada su u Srbiji vakcinu primile 513.652 osobe. Na više od 410 punktova nastavlja se imunizacija građana. Na najvećem punktu - Beogradskom sajmu građani mogu da se vakcinišu - u Hali 11 ruskom Sputnjik Ve i Fajzerovom, a u hali 3 kineskom Sinofarm vakcinom. Vakcinisanje je moguće samo u zakazanom terminu, kao i revakcinacija koja počinje u utorak 9. februara. Za revakcinaciju nije potrebna nova prijava. Srbija je i dalje  druga u Evropi i prva u regionu po broju vakcinisanih na milion stanovnika.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović potpisao je sa Generalnom upravom carine Kine Protokol o fitosanitarnim uslovima za izvoz srpskog kukuruza u Kinu. Protokol je u ime Generalne uprave carine Kine potpisala ambasadorka te zemlje u Beogradu Čen Bo, putem video linka. Ministar Nedimović je rekao da je Srbija među 10 najvećih izvoznika kukuruza u svetu, dok je Kina najveći svetski kupac ove robe.

Sveti arhijerejski Sabor Sprske pravoslavne crkve na kome će biti izabran novi Patrijarh održaće se 18-tog februara najverovatnije u kripti Hrama svetog Save, izjavio je za Tanjug mitropolit dabrobosanski i čuvar Patrijaršijskog trona Hrizostom. Napominje, međutim, da će konačna odluka o mestu održavanja Sabora biti doneta naredne srede.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Relja Trajković i Irena Jelovac.

Producent Svetlana Stevanović.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи