Читај ми!

I KBC „Bežanijska kosa“ izlazi iz kovid sistema

U Srbiji je nastavljena masovna vakcinacija na više od 400 punktova. Od danas, na Beogradskom sajmu, građani mogu da se vakcinišu i Fajzer-Biontekovom vakcinom. U našoj zemlji je vakcinisano gotovo pola miliona ljudi, što Srbiju i dalje stavlja na drugo mesto u Evropi, a na prvo u regionu po broju vakcinisanih na milion stanovnika.

Direktor Infektivne klinike Kliničkog Centra Srbije Goran Stevanović upozorio je  građane koji su primili prvu dozu vakcine da ne smeju da se opuštaju i da moraju da nastave da poštuju epidemiološke mere, jer se pun imunitet stiče tek 10 do 15 dana nakon druge doze vakcine. Posle sastanka ministra zdravlja sa direktorima Kovid bolnica najavljeno je da Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa izlazi iz Kovid sistema.

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić primio je poziv predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga za učešće na Samitu Kine i zemalja centralno-istočne Evrope, koji će putem video linka biti održan 9-og februara. Inače, predsednik Vučić će danas imati telefonski razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Teme razgovora biće ekonomska i
vojno-tehnička saradnja, kao i nabavka nove količine vakcina protiv korone.

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Izrael imaju najviše vakcinisanih. Savet Evropske unije usvojio je preporuku kojom se od putnika iz trećih država, koji ulaze u Uniju, zahteva negativni Pi-Si-Ar test, ne stariji od 72 sata. Tim Svetske zdravstvene organizacije
nastavlja istragu o poreklu virusa korona.

U ponoć je počela predizborna kampanja za kosovske vanredne parlamentarne izbore, i trajaće od 12-og februara. Pravo glasa na izborima 14-og februara imaće nešto malo manje od milion i 8 stotina hiljada građana. Na spisku je i preko 102.000 glasača iz dijaspore koji su verifikovani poslednjih dana.

Nominacije za dodelu američke filmske nagrade Zlatni globus biće danas saopštene, ali još nije poznato da li će iko biti prisutan na svečanoj dodeli nagrada 28. februara u Los Anđelesu, prenosi AP. Ceremoniju u Los Anđelesu će voditi Tina Fej i Ejmi Poler.

U meču 4-og kola Top 16 faze Evrokupa, košarkaši Partizana igraće protiv Lokomotive Kubanj. Meč u hali sportova „Ranko Žeravica", počinje u 20 časova i 30 minuta.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Tina Amić i Vladimir Mihajlović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара