Читај ми!

Britanski soj virusa korona registrovan i u Srbiji

Novi, britanski soj virusa korona stigao je u Srbiju, objavio je predsednik Aleksandar Vučić. On je za Televiziju Prva rekao da je otkriven kod naše građanke koja je iz Londona doputovala u Beograd. Vučić je naveo da ga to plaši zbog velikog broja zaraženih u Velikoj Britaniji, ali da za sada nema mesta panici, jer su izolovani svi kontakti sa kojima je putnica iz Londona bila. Predsednik očekuje da u toku dana bude vakcinisano 50 hiljada ljudi, ali upozorava da je jako teško nabaviti nove vakcine. Kako je naveo, „danas je teže nabaviti vakcinu, nego nuklearno oružje". Prema Vučićevim rečima, Srbije je do sada obezbedila milion i 150 hiljada vakcina, ali nijednu iz kovaks programa. Najavio je da se za 10 dana očekuje novi paket pomoći privredi.

Nastavljena je vakcinacija u Srbiji. Danas su na Beogradskom sajmu, najpre vakcinisani zaposleni u ustanovama socijalne zaštite. Važno je da te ustanove budu bezbedna sredina jer je reč o kolektivnom smeštaju gde mnogo osoba može da bude zaraženo, rekla je za RTS ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević. Do sada je, prema njenim rečima, vakcinisano oko 10 odsto zaposlenih. Odziv je veliki, a negde vakcinacija još nije počela jer ima zaraženih korisnika, dodala je ministarka.

Sve maloletne osobe koje su juče uhapšene na neodobrenom protestu u centru Moskve u znak podrške uhapšenom opozicionom lideru Alekseju Navaljnom su puštene i predate roditeljima, potvrdila je predstavnica za dečja prava Moskve Olga Jaroslavskaja. Dodala je da nikome od njih nije bila neophodna medicinska pomoć. Navodi se da je u Moskvi uhapšeno oko 70 maloletnika. Tokom protesta širom Rusije uhapšeno je više od tri i po hiljade ljudi.

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da vrednost projekata na kojima se radi prelazi stotine miliona evra, a samog železničkog koridora Beograd - Subotica više od dva milona evra. On je u emisiji "Magazin nedeljom" Radio Beograda 1 objasnio da je osnovni cilj infrastruktirnih projekata očuvanje makroekonomske stabilnosti i dostignutog ekonomskog razvoja. Namera je da ostvarimo ekonomski rast od 6 procenata i budemo najbolji u Evropi, a to se može postići izgradnjom infrastrukture i velikim javnim investicijama, naveo je Momirović za Radio Beograd 1.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи