Među svetovima svet

Treći ponedeljak u januaru proglašen je najdepresivinijim danom u godini. U teoriji, razlozi za to su hladno vreme, nestanak prazničnog raspoloženja, kao i (već) neispunjena obećanja u novoj godini.

"Plavi ponedeljak" se često upotrebljava u marketinške svrhe, kada se brendovi nude kao uteha potrošaču, pa se tako u ovom slučaju pojam depresija banalizuje. Ovaj ponedeljak je za nama, ali depresija, kada je ima, traje duže od ta 24 sata.

Depresija je postala veoma rasprostranjen psihički problem o kom se ne govori često kao o zdravstvenoj tegobi koja (u nekim slučajevima) zahteva lečenje medikamentima. Sa druge strane, u svakodnevnoj komunikaciji se izraz "depresija" olako koristi za opisivanje različitih neprijatnih emocija. Šta jeste depresija, a šta nije? Šta mogu biti njene dalekosežne posledice i koliko opasna može biti? Kada su lekovi u izlečenju depresije nužni? Koliko depresija može da traje? Kako komunicirati sa osobama koje imaju ovakav problem?
Naša gošća biće psihoterapeut Marina Paunović.

Drugi sat predviđen je za uključenje slušalaca, koji u direktnom programu mogu postaviti pitanje gostu.

Voditelj emisije je Milica Đilas.

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се