Читај ми!

Stižu nove količine vakcina Fajzer-Biontek i Sputnjik V

Epidemijska situacija u Srbiji je nešto bolja, ali, naglašavaju lekari, nema opuštanja. U Srbiju danas stižu nove količine Fajzer-Biontek, a sutra i Sputnjik VE vakcine. Od ove nedelje vakcinacija se organizuje na 300 punktova u gotovo svim gradovima. Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić predsedavaće sutra sednici državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju. Do sada je vakcinu primilo više od 22 hiljade građana. Broj onih koji su se prijavili za vakcinaciju preko e-portala je 280 hiljada, a prijavljivanje je moguće i telefonom na broj - 0800 222 334. U beogradskim opštinama od danas rade kol- centri koji sugrađanima starijim od 65 godina, pomažu oko prijave i prevoza do mesta gde se obavlja vakcinacija.

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji počelo je drugo polugodište. Učenici prva četiri razreda osnovne škole svakodnevno će ići u školu, dok će stariji osnovci i srednjoškolci nastavu pohađati kombinovano - u školi i na daljinu. Tamo gde ima mogućnosti i interesovanja, radiće i dnevni boravak, a školska godina će, zbog pandemije, trajati pet dana duže. Časovi su skraćeni na 30 minuta. 

Prvog dana drugog polugodišta, premijerka Ana Brnabić u Kolubarskom okrugu na Ubu sa ministrom prosvete Brankom Ružićem obilazi Osnovnu školu "Milan Munjaš". Škola je rekonstruisana sredstvima vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Uloženo je 354 miliona dinara. Kompletno je obnovljena sportska sala, izgradjeno novo krilo škole, 6 novih učionica i zatvoreni bazen. Škola, koja je najveća u Kolubarskom i Mačvanskom okrugu, i jedna od najstarijih, datira iz 1820. godine, tako obnovljena danas je dočekala učenike. Školu "Milan Munjaš" pohađa 1.270 učenika, u njoj je zaposleno 140 radnika, a nastava se realizuje u matičnoj školi i u još 12 izdvojenih odeljenja koja obrazuju decu sa smetnjama u razvoju. Premijerka sa predsednicima opština kolubarskog okuga razgovara o opštoj situaciji, najznačajnijim privrednim delatnostima, poljoprivredi i rudarstvu.

Vlasnik poznate škole glume, reditelj Miroslav Aleksić biće popodne saslušan pred Višim javnim tužilaštvom. On je uhapšen nakon što ga je pet učenica optužilo za silovanje i seksualno uznemiravanje. Policija je saopštila da su dve žrtve u vreme počinjenih dela bile maloletne. 

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Tina Amić.

Producent Svetlana Stevanović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи