Читај ми!

Kad praznici isprazne novčanike

Kraj prethodne godine i početak naredne vreme je kada mnogi odmeravaju na šta da potroše novac tokom praznika. Često nam želje i mogućnosti nisu usklađene, a to se naročito oseća u porodičnim budžetima baš ovih dana, polovinom januara. Građanima koji su previše trošili tokom novogodišnjih praznika, stručnjaci savetuju da pronađu razloge za svoju finasijsku neodgovornost kako bi im se to više ne bi ponavljalo. Kako odgovorno raspolagati ličnim finansijama, da li je štednja lek za one koji nemarno troše novac, i zašto je baš januar dobar mesec za planiranje ličnog finansijskog plana do kraja godine?

Stotine kubika otpada ponovo plovi rekom Lim. Nekada jedna od najčistijih reka u kojoj su se odrasli i deca kupali, sada je plutajuća deponija. Nabujali Lim doneo je do brane smeće sa severa Crne Gore, Brodareva i Prijepolja. Najgore je što smo takve slike već gledali! Ovih dana naše resorno ministarstvo je najavilo da će hitno biti uklonjen otpad u Potpećkom jezeru. Da li su ovoga puta ozbiljno shvaćena upozorenja stručnjaka da će Lim uskoro postati „mrtva reka", ukoliko se problem trajno ne reši?

Tokom novogodišnjih praznika povećan je broj prijema u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Laza Lazarević". Stalni stres zbog korone takodje je doprineo porastu broja ljudi kojima je konstatovana anksioznost i depresivni poremećaji. Kako lakše da prebrodimo osećaj usamljenosti u vreme praznika? Na koji način da sačuvamo zdrav razum i da li isti saveti s početka pandemije mogu važiti i devet meseci nakon njenog izbijanja?


Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи