Читај ми!

Sutra odluka o planu vakcinacije ruskom vakcinom Sputnik V

U Srbiji je nešto bolja epidemijska situacija. Ispred kovid ambulanti nije bilo gužvi tokom praznika. Iako se broj novih slučajeva virusa korona smanjuje, još se ne može govoriti o osetnijem poboljšanju dokle god su kovid bolnice pune, upozoravaju epidemiolozi. Pojačane kontrole tokom novogodišnje noći i reprize pokazale su da se većina građana i vlasnika kafića i restorana pridržavala mera, kažu u Komunalnoj miliciji. U Ministarstvu zdravlja sutra će odlučiti o planu vakcinacije ruskom vakcinom Sputnjik.

Godinu počinjemo sa deviznim rezervama od 13,4 milijarde evra i vrednošću kursa koji je niži nego u prethodnoj godini, rekla je za RTS guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković. Ona, takođe, podseća da je do kraja aprila - prijava za treći moratorijum za gradjane i privredu koji imaju problem sa otplatom kredita. Početak vakcinacije biće presudan za oporavak ekonomije, poručuju privrednici. Ekonomisti, pak, smatraju da je neophodan novi paket pomoći za najugroženije sektore.

Na krunu brane u Višegradu stiglo je oko 4 hiljade kubika plutajućeg otpada usled pucanja specijalne lančanice postavljene da zaustavi otpad. To bi moglo da ugrozi rad "Hidroelektrane na Drini", rekao je direktor tog preduzeća Nedeljko Perišić. Radnici Hidroelektrane uspeli su da saniraju lančanicu i zaustave dotok otpada. Godišnje se iz Drine izvadi od 6 do 8 hiljada kubika plutajućeg otpada. Procene su da u gornjem toku reke i njenih pritoka ima više desetina hiljada kubika otpada. Situacija nije ništa bolja ni kod brane Potpeć kod Priboja, gde bi usled puštanja brane - sav otpad rekom Lim došao do Višegrada.

Kako bi se rešio problem niskih otkupnih cena osnovnih poljoprivrednih proizvoda naši ljudi koji žive na selu sve češće se udružuju u zadruge. Kroz novi model organizacije ojačali su svoje pozicije na tržištu, ali su uglavnom nastavili da se bave proizvodnjom sirovina za potrebe prehrambene industrije. Najhrabriji među njima opredelili su se da u saradnji sa stručnjacima naprave male serije sokova i džemova vrhunskog kvaliteta koje kupci danas traže i u Srbiji i u inostranstvu.

Urednik emisije Nataša Raketić

Urednici vesti Nenad Selaković i Marica Serdar

Producent Srđan Manojlović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи