Читај ми!

Vojislav - Voja Andrić, rukometaš

Gost 438. emisije je rukometaš Vojislav-Voja Andrić. Kao 16-togodišnjak, 1969. je debitovao u valjevskom Metalcu u kom je proveo najveći deo karijere. Po jednu sezonu igrao je za šabačku Metaloplastiku i Krušik iz Valjeva. Bio je i omladinski reprezentativac Jugoslavije. Tokom dvadesetogodišnje karijere odigrao je oko 800 utakmica i postigao nekoliko hiljada golova. Bio je na više funkcija u rukometu: od predsednika kluba i različitih komisija, do predsednika Rukometnog saveza Srbije. Početkom dvehiljaditih dve godine bio je i ministar omladine i sporta u vladi Srbije i Crne Gore. Doktor je matematike. Napisao je više od 50 udžbenika. Kao učenik, profesor i direktor, deo Valjevske gimnazije bio je 53 godine. Dobitnik je brojnih nagrada i društvenih priznanja.

U emisiji će između ostalog govoriti: o počecima rukometa u Valjevu. O trenerima. Mestima u timu na kojima je igrao. O poznatom treneru Nikoli Jevremoviću-Gužvi. Popularnosti i prepoznatljivosti u javnosti. Kako je kao 20-togodišnjak prešao u Metaloplastiku? Na koje sve načine mu je čuveni rukometaš Petar Fajfrić pomogao u doba dok je bio član šabačke Metaloplastike? Zbog čega se posle samo jedne sezone u Metaloplastici vratio u Metalac? Kako je uprkos sportskim obavezama u roku diplomirao na Prirodno matematičkom fakultetu u Beogradu? Kako tumači da su uz njega u Metalcu potekla još četvorica doktora nauka: Slobodan Nenadović, Dragan Vasiljević, Saša Kristić i Vladimir Krivošev?

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи