Читај ми!

Novogodišnji Zabavnik

Kod Milenkovića jelka se kitila poslednjeg poslepodneva u godini. Zalud su ćerke prigovarale kako u drugim kućama odavno svetlucaju lampioni i rumunski ukrasi.

Njihov otac bio je neumoljiv: „Samo neka svetlucaju i troše struju. Ajd, struju bih i prežalio, ali ne bih prežalio nas. Zar da novu godinu čekamo danima. Pa šta bismo radili trideset prvog?"

Govorio je i da svaki dan u godini postoji iz nekog razloga, baš kao i ljudi i ptice i stvari. Sto za ručavanje je za jelo, radni sto da se na njemu uči, krevet da se prilegne, kanarinac da peva, sova da huči, važni datumi da se prigodno obeležavaju kad na njih dođe red u životu, a 31. decembar - da se kiti jelka i čeka nova godina.

U januarskom broju muzičkog časopisa "Džuboks" 1977. godine, objavljen je prvi godišnji izbor najboljih ostvarenja u domaćem rokenrolu. U to vreme drugih zvaničnih nagrada za tu vrstu muzike nije bilo, ako se ne računaju festivalske. Najbolje su birali čitaoci Džuboksa, i najviše nagrada, čak u 8 kategorija, od ukupno 19 pripalo je grupi Tajm.

Pevačica godine bila je Zdenka Kovačiček, pevač godine Dado Topić, Bijelo dugme osvojilo je najviše glasova u kategoriji "rok grupa", a na čelu akustičara bila je grupa Suncokret. Najbolji album bio je grupe Tajm -  "Život u čizmama s visokom petom", najbolji singl "Satelit" grupe Smak, a za najveću rokenrol nadu 1976. godine proglašena je grupa Parni valjak.

Njegov plemenito-plesnjivi ukus obožavali su Julije Cezar i Plinije Stariji. Rable je pisao da je prosto zaljubljen u njegove kvalitete, a Didro je bio ubeđen da ukusnijeg u Evropi nema. Msje Brilat-Savarin, član Ustavotvorne skupštine tokom Francuske revolucije bio je poznat i po izjavi da je večera bez njega kao lepa žena kojoj nedostaje oko. A Đakomo Đirolamo Kazanova je tvrdio da on ima moć da obnovi ljubav, a cvetajuću ljubav da dovede do zrelosti.  On je rokfor, kralj buđavih sireva.

Urednik i voditelj Mirjana Blažić.

Muzički urednik Nataša Mančić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи