Druga šansa za privrednike

Više od 70 kompanija i privrednika iz Srbije prošlo je, u okviru međunarodnog projekta „Druga šansa“, obuku sa mentorima i dobilo podršku i savet kako da ponovo pokrenu biznis, nakon neuspeha koji su doživeli prilikom pokretanja svog prvog posla. U trenutku kada se privreda suočava sa posledicama pandemije razgovaramo o tome koliko ovakvi programi mogu pomoći da se smanje budući rizici, ali i motivišu preduzetnici da ostanu na tržištu.

Nacrtom Zakona o digitalnoj imovini trebalo bi da bude regulisano ne samo trgovanje nego i posedovanje i nasleđivanje bitkoina i ostalih kriptovaluta. Koliko je ova oblast uopšte uređena i sa čime se sve suočavaju građani ali i pravnici u slučaju spora sa nekom od firmi koje posluju isključivo u digitalnom svetu - kao što su društvene mreže ili pretraživači, govorićemo u drugom satu.

Evropska agencija za lekove bi mogla već 21. decembra da da pozitivnu ocenu Fazjerove vakcine, što znači da će Evropska komisija u roku od dva dana dozvoliti stavaljanje vakcine na tržište i to tako što će prva tura biti raspoređena na sve zemlje članice, srazmerno broju stanovnika - saopšteno je iz Komisije. Kakva je trenutna situacija u Briselu, ali i drugim evropskim gradovima, kada je reč o pandemiji - javljaju naši dopisnici.

Uz pregled aktuelnih informacija o koronavirusu, donosimo i savete endokrinologa za obolele od dijabetesa.

Voditelj: Ružica Zorkić-Radičević

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се