Читај ми!

Povratak na onlajn nastavu - muke po deci i roditeljima

Uspeli smo da izdržimo tri meseca da deca idu u škole, ali od sutra se skoro svi vraćamo tamo gde smo bili proletos. Od novih mera jedino su izuzeti najmlađi učenici - oni od prvog do četvrtog razreda osnovne - koji će i dalje sedeti u klupama, verujemo na radost i dece i roditelja i učitelja. Za ostale aktere u obrazovnom procesu, ne znamo da li se raduju ili ne, ali svima će biti teže. Da li su se nastavnici pripremili za onlajn nastavu, kako da se snađu i učenici i roditllji, pitaćemo profesorku iz Pete beogradske gimnazije dr Violetu Kecman, inače i docentkinju na Visokoj školi za komunikacije u Beogradu. Isto ovo pitanje postavićemo i slušaocima u redovnoj rubrici "Pitanje jutra".

Pooštrene su i mere u vrtićima, pa ćemo čuti prilog o tome kako na te promene reaguju i deca i vaspitači.

Pre nekoliko dana, iznos donacija koje su prikupljene za suočavanje s posledicama epidemije Kovida-19 u Srbiji, premašio je 20 miliona evra! Tim povodom razgovoraćemo s Milošem Jankovićem, iz fondacije Katalist koja ima bazu podataka o svim donacijama u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana.

Najavićemo ciklus besplatnih koncerata "Muzikom kroz muzej" koje će svi moći da prate besplatno preko interneta, a u organizaciji Istorijskog muzeja Srbije i udruženja "Unica art".

Čućemo i kako država pomaže sportskim klubovima, ali i kako će biti utrošena najavljena ulaganja u Sijarinsku banju. Saznaćemo i kako izgleda proces sertifikacije zlatarskog sira.

Urednik i voditelj: Miša Stojljković

Budite uz Radio Beograd.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи