Читај ми!

Muzej ili planina?

Novembaski dani, sivi i teški sami po sebi, ostavljaju malo prostora za dilemu o tome kako provesti vreme. Kad se tome doda aktuelna „karantinska“ situacija, deluje da je najbolje ostati kod kuće. Srećom, postoje platforme, on-line dogadjaji i naravno, ljudi koji su se potrudili i trude se da ono što rade dopre do svih nas.

Govorićemo najpre o Sajmu poljoprivede u Novom Sadu - kako se spremaju za onlajn izdanje ove velike manifestacije i - kako pomažu malim proizvodjačima da se predstave u virtuelnom svetu.

Muzeji su se nekako, pokazali kao najagilniji u pripremi i predstavljanju sadržaja kojima raspolažu publici koja može da ih prati uživo - u strogo kontrolisanim uslovima, ili preko interneta. Danas Muzej Jugoslavije i Muzej savremene umetnosti otvaraju dve velike izložbe, a tu je i priča iz Jagodine i tamošnjeg Muzeja.

Planina, kojoj smo pribegavali letos više no ikad, mnogima je, uprkos hladnoći i dalje primamljiva, medjutim - letošnji posetioci se nisu ni malo pristojno niti lepo poneli.  Smeće koje je za njima ostalo po šumama Srbije, čistićemo još dugo!

Na kraju, vodimo vas u selo Golubinje kod Kladova, na „hajdučki ribolovački rastanak".

Sa vama je Ružica Zorkić-Radičević.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво