Читај ми!

Najveći uspeh Srbije na međunarodnom finansijskom tržištu

Država je na međunarodnom tržištu emitovala novu desetogodišnju evroobveznicu u iznosu od 1, 2 milijarde američkih dolara, zamenivši skupi dug iz 2011. godine u dolarima u evre. Nova cena finansiranja Srbije je samo 1,066 odsto, što je najniža kamatna stopa koju je naša zemlja ikada dobila na tržištu kapitala.

Ekonomski zvaničnici objašnjavaju da je na ovaj način država uspela da veći deo obveznica prevremeno otplati još ove godine, uštedi na otplati kamata sledeće godine i tako smanji ukupne potrebe za finansiranjem u 2021., kako bismo što snažnije i spremnije dočekali narednu godinu.

Kako će se ova transakcija odraziti na javni dug, zainteresovanost investitora da još više ulažu u našu zemlju i ekonomske reforme?

Sagovornik emisije je Nikola Dragašević, generalni direktor sektora za monetarne i devizne operacije Narodne banke Srbije.

Urednik: Olivera Simić Milošević.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара