Читај ми!

Kon: Nove mere trebalo bi da daju rezultat za par dana

Najviše novozaraženih je u Beogradu, u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Stanje sa „kovidom-19” postaje sve teže iz dana u dan jer je virus ušao u porodice.  Vanredna situacija je uvedena u još tri opštine Pomoravskog okruga - u Ćupriji, Svilajncu i Rekovcu. U Svilajncu od danas radi i druga kovid ambulanta.Sutra na snagu stupaju nove mere. Za par dana one bi trebalo da daju rezultate, rekao je za RTS epidemiolog Predrag Kon. Poručio je da je važno da svi nose maske jer je, zbog velikog broja asimptomatskih slučajeva, nemoguće znati ko je sve zarazan.

Zbog velikog broj zaraženih osnovci viših razreda i srednje škole u Boru prelaze na onlajn nastavu. Prethono su i đaci u Paraćinu prešli na onlajn nastavu. Ministar prosvete izjavio je za RTS da se pominje ideja da se ujednače školski kalendari AP Vojvodine sa ostatkom Srbije u pogledu raspusta i da on traje od 21. decembra do 20. januara, kako bi se pokrili svi praznici.

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvuje na onlajn Beogradskom ekonomskom forumu. Ona će učestvovati na panelu sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem na temu važnosti EU integracaja u regionu Zapadnog Balkana. 

Zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, koji je predvodio delegaciju Beograda, zabranjen je jutros ulazak na KiM. Osuđujući odluku Prištine da zabrani zameniku gradonačelnika Beograda da uđe na KiM, gr Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da je reč o najflagrantnijem kršenju sporazuma kojima se reguliše sloboda kretanja. Vesić je za Prvi program Radio Beograda rekao da odluku vlasti u Prištini doživljava kao odluku protiv Beograda, a ne njega lično. "Oni su vrlo jasno pokazali da za njih srpska deca u Mitrovici ne treba da imaju igralište, da ne treba da imaju park i da izbeglice koje su oni proterali iz Prištine ne treba da imaju krov nad glavom."

Svečana proslava Dana Narodnog pozorišta, 22. novembra, odložena je iz epidemioloških razloga. Ipak, večeras u 20 časova će strimingom preko Youtube kanala našeg nacionalnog teatra biti emitovan pregled rada Narodnog pozorišta u u prethodnih godinu dana. Link će biti postavljen na sajtu i društvenim mrežama pozorišta, a termin svečane proslave biće naknadno objavljen kad se za to steknu epidemiološki uslovi.  

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Tina Amić i Nenad Selaković.

Producent Đorđe Radosavljević.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво