Čitaj mi!

Neće biti srušen objekat u kome se nalazi romsko svetilište

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je, nakon sastanka sa predstavnicima romskih organizacija, rekao da neće biti rušenja objekta u ulici Gospodara Vučića gde se nalazi spomenik Romima stradalim u Prvom i Drugom svetskom ratu, i kapelica – svetilište, posvećena Tetkici Bibiji.

Povodom Svetskog dana deteta, Centar za prava deteta je organizovao konferenciju „Deca pitaju". Predstavljeni su dosadašnji rezultati  i ukazano koje su prioritetne oblasti na kojima treba raditi kako bi  dečja prava bila bolje zaštićena.

Evropska unija izdvaja 14,2 miliona evra za socijalno stanovanje i aktivnu inkluziju osetljivih grupa. Objavljen je javni poziv jedinicama lokalne samouprave da podnosu predloge projekata.Javni poziv traje do 1.februara 2021.godine.Pravo učešća imaju sve lokalne samouprave u Srbiji.

Urednica emisije je Gordana Nešović.

svetroma@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]