Читај ми!

IN MEMORIAM: Milivoje Mića Milošević (1930-2020)

Povodom odlaska Milovoja Miće Miloševića, večeras ćemo slušati emisiju „Kod dva bela goluba“ iz 2013.godine u kojoj je reditelj, upamćen po filmovima „Tesna koža“, „Laf u srcu“ i „Nije nego“ govorio i o svojoj mladosti, studijama istorije umetnosti, o dokumentarnom i igranom filmu, o likovnoj i filmskoj kritici koju je 40 godina pisao u dnevnom listu „Borba“.

U svom bogatom filmskom opusu, Mića Milošević je uvek ostajao veran životnim temama- od prvih kratkometražnih dokumentarnih filmova o vrhunskim sportistima, preko dužih formi posvećenih socijalnim temama, do proslavljenih igranih filmova-komedija koje ne prestaju da osvajaju nove generacije gledalaca.

Dok su „Tesna koža" , „Laf u srcu" i „Nije nego" punili bioskopske sale, njegovi dokumentarni filmovi učestvovali su na najvažnijim domaćim i svetskim festivalima a filmovi „De Jongovi" (1975) i „Žulj" (1988) bili su i jugoslovenski kandidati za Oskara. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, 2009. Godine dodelio mu je nagradu za životno delo.
Milivoje Mića Milošević autor je i dokumentarnog televizijskog serijala „Tito:crveno i crno", kao i kraćeg filma o slikaru Voji Staniću „Circus dell'arte".

Autor: Hana Gadomski.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи