Читај ми!

Eh, da je više žena u biznisu!

Mnoge zemlje svakodnevno beleže rekorde u broju novozaraženih koronavirusom. Mere potpunog zaključavanja ponegde već daju prve rezultate, pa se tome priklanja sve veći broj država. U prvom delu emisije čućemo kako se neke od zemalja bore sa kovidom.

Od ostalih tema izdvajamo:

Ima li mesta za žene u preduzetništvu? Neka svetska istraživanja upućuju na veliku korist koju su kompanije imale  kada su na upravljačkim pozicijama bile žene. Pokazale su veštinu pri donošenju odluka, pregovaranju i činile poslovanje efikasnijim. Tome protivreči podatak da ih je u biznisu svega 30 odsto. O tome ćemo, povodom Svetskog dana žena u preduzetništvu,  razgovarati sa Gordanom Đurđević iz Udruženja poslovnih žena Srbije.

Jedno drugo istraživanje pozabavilo se problemom  žena starijih od 45 godina. One su na tržištu rada diskriminisane po dva osnova: roda i godina. Prve su na udaru kada se dele otkazi, a poslednje kada je reč o zapošljavanju. Zabrinjava i podatak  da one koje  u tim godinama nisu zaposlene ili dobiju otkaz, posao i ne traže. Više detalja  saznaćemo od profesorke ekonomskog fakulteta Jelene Žarković, koja je i jedan od autora istraživanja.

Jaja u prodavnicama u Srbiji više neće biti u frižiderima. Mnogi su se zapitali da li je to bezbedno i kako da čuvaju jaja kod kuće. O novim propisima koji su nedavno stupili na snagu razgovaraćemo sa profesorom Veterinarskog fakulteta, dr Dejanom Krnjajićem.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво