Raste broj pregleda u kovid-ambulantama

U Srbiji se virus korona brzo širi. Poslednjih dana više je obolelih nego u prvom i drugom talasu. Sve je više bolnica u kovid sistemu i sve su veće gužve u kovid ambulantama.

U privremenoj bolnici u Beogradskoj areni trenutno su smeštena 434 kovid pacijenata, a više od 250 bolesnika je na kiseoničkoj terapiji. Privremena bolnica se brzo puni i uskoro će biti popunjeni svi kapaciteti od 510 kreveta, izjavio je koordinator Arene Vlado Batnožić. U Nišu od danas počinje da radi privremena bolnica u Hali Čair, a zbog povećanog broja pregleda od danas će raditi i treća kovid ambulanta.

U Skupštini Srbije, u toku je sednica na čijem dnevnom redu je rebalans budžeta za ovu godinu. Predviđen je deficit u državnoj kasi od oko 4 milijarde evra. Obrazlažući rebalans, ministar finansija Siniša Mali je rekao da projektovani deficit ne ugrožava makroekonomsku stabilnost države i da će omogućiti da privredni rast do kraja godine bude najmanje minus 1 odsto. Prema njegovim rečima, rebalans će omogućiti da se nastavi još jača borba protiv korona virusa.

Nekadašnji šef obaveštajne službe takozvane OVK, Kadri Veselji, u Hagu će u 15 časova biti izveden pred sudiju Specijalizovanog veća Kosova, radi upoznavanja sa optužnicom i izjašnjavanja o krivici. Veselji se zajedno sa Tačijem, Krasnićijem i Seljimijem tereti za udruženi zločinački poduhvat, ratne zločine i zločine protiv čovečnosti .

Jermenija, Azerbejdžan i Rusija potpisali su zajedničku deklaraciju o okončanju vojnog konflikta u Nagorno-Karabahu, posle mesec i po sukoba. U Karabah je stigla ruska mirovna misija, a dogovoreno je da jermenske i azerbejdžanske snage ostanu na trenutnim pozicijama. Pošto je planirano da i Turska ima ulogu u mirovnom procesu, iz Ankare šalju poruku da je sporazum pobeda njihovog saveznika Azerbejdžana. Jermeni su nezadovoljni i protestuju u Jerevanu.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović
Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Marica Serdar
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара