Читај ми!

Koronavirus i kućno lečenje

Povećanje broja zaraženih koronavirusom doprinelo je i tome da je veliki broj ljudi u samoizolaciji, i sve je više onih koji se leče kod kuće. Podsetićemo šta je sve potrebno učiniti u tom slučaju, i kako zaštiti zdrave ukućane? Kakva su pravila higijene preporučena? U kom trenutku je neophodno otići u Covid ambulantu?  Da li je prihvatljivo nositi maske za lice više puta i dezinfikovati ih alokoholom? To su neka od pitanja na koja odgovara epidemiolog.

Pitamo psihologa kakve mogu biti reakcije ljudi  kada utvrde da su  zaraženi koronavirusom, koliko je teško podneti potpunu izolaciju i samoću tokom bolesti.

Svetski dan nauke za mir i razvoj, koji je ustanovljen sa ciljem da se skrene pažnja na potrebu za novom vezom između nauke i društva, obeležava se danas. Govorimo o važnosti prisustva nauke i naučnih saznanja u što širim slojevima društva.

Društvo za srpski jezik i književnost ovih dana obeležava godišnjicu osnivanja. Posvetićemo pažnju  Deklaraciji o neophodnosti povećanja broja časova srpskog jezika i književnosti u osnovnoj i srednjoj školi, koja je pokrenuta  na Prvoj interkatedarskoj srbističkoj konferenciji, održanoj ove godine u Tršiću.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се