Читај ми!

Ana Brnabić u Skupštini predstavila program nove vlade

U Skupštini Srbije na posebnoj sednici bira se nova Vlada. Mandatarka Ana Brnabić izložila je svoj program i predstavila članove kabineta. Predsednica i članovi vlade, na istoj sednici položiće zakletvu, čime zvanično počinje da teče njihov mandat.

Vlada Srbije ima 21 resor, među kojima su tri nova, koja se tiču brige o selu, o porodici i demografiji i ljudskim i manjinskim pravima i društvenom dijalogu, kao i dva ministra bez portfelja.

Nova Vlada Srbije biće vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta i imaće šest ciljeva o kojima će posebno voditi računa. To su borba protiv kovida, Kosovo i Metohija, borba protiv organizovanog kriminala i rat protiv mafije, nezavisno odlučivanje Srbije, vladavina prava i ubrzanje reformi i dalje ekonomsko jačanje Srbije, poručila je mandatarka Ana Brnabić, u ekspozeu. Navela je da je Srbija danas mnogo drugačija zemlja nego 2017. godine i fundamentalno drugačija nego 2014. Prestala je, kaže, da bude zemlja koja niže istorijske poraze i postala zemlja koja pobeđuje.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je do 12 sati registrovano hiljadu 195 novozaraženih korona virusom i da su od toga 602 osobe iz Beograda. Vučić je na konferenciji za medije posle sastanka sa direktorima kovid bolnica, ocenio da je danas prema broju zaraženih najteži dan i rekao da će zvanični brojevi biti objavljeni u 15 sati, ali da očekuje više od hiljadu 200 novozaraženih. Predsednik kaže da su brojevi zabrinjavajući, ali da su i dalje bolji nego u drugim delovima Evrope. Dodao je da će svi zdravstveni radnici do kraja godine dobiti jednokratnu podršku od 10 hiljada dinara. Predsednik je istakao da će država oštro kažnjavati one koji ne poštuju uvedene epidemiološke mere i da za sada nema novih mera.

Turska će pokrenuti tužbu i povući određene diplomatske korake nakon što je satirični časopis Šarli Ebdo nacrtao karikaturu Redžepa Tajipa Erdogana, saopštio je turski direktorat za komunikacije. Visoki turski zvaničnici osudili su karikature i nazvali ih "ogavnim pokušajem da se širi kulturni rasizam i mržnja". Državni mediji objavili su da je tursko tužilaštvo pokrenulo istragu protiv uredništva lista Šarli Ebdo. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da zapadne zemlje koje napadaju islam žele ponovo da pokrenu krstaški rat. Erdogan je u obraćanju poslanicima iz svoje Partije pravde i razvoja u parlamentu rekao da je suprotstavljanje napadu na proroka Muhameda bilo pitanje časti za njih, preneo je Rojters.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Relja Trajković i Tina Amić.

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи