Читај ми!

Velika  tišina u Kragujevcu

Obeležavamo Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu,  državni praznik Republike Srbije, koji se obeležava radno,  kao spomen na 21. oktobar 1941. godine, kada su nemačke okupacione trupe izvršile masovni ratni zločin nad civilima u Kragujevcu. Danas je dan kada se sećamo svih naših žrtava iz tog vremena.

Pravo na stalni rad od kuće moglo bi od ove jeseni da bude zakonom zaštićeno u Nemačkoj. Grčka,  Irska i Španija uveliko rade na tome, a sličnu nameru imaju i u Hrvatskoj.  Ovakav vid rada, koji se,  u vreme pandemije, primenjuje gde god je to moguće, očigledno će potrajati, a možda i postati budući vid radnog odnosa  za mnoge. Brojni zaposleni od početka epidemije  rade iz svojih domova. Kakve su posledice rada od kuće u kući, pitamo psihologa?

Slatke ili kisele, crvene, zelene ili žute, sve ih volimo! Juče je proslavljan Svetski dan jabuka,  i inače je  vreme za njihovu berbu, koja je u toku u mnogim delovima Evrope i sveta.  Ako postoji voće koje možemo nazvati najpopularnijim to je nesumnjivo jabuka, a jesen je vreme kada u njima najviše uživamo. Možda niste znali da  jabuke spadaju u porodicu ruža, poreklom su iz srednje Azije i  za njihovo širenje na zapad najzaslužniji su stari Rimljani . Osim toga zanimljivo je da čak četvrtinu jabuke čini vazduh, i zato,  ako svežu jabuku ubacite u vodu ona pliva na površini. Ovo divno voće štiti nas od bolesti i produžuje život . U čast jabuke govorimo o njenoj lepoti i zdravlju koje donosi.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи