Читај ми!

Maske i na otvorenom - za ili protiv?

Iako je krajem prošle sedmice bilo nedoumica posle zasedanja Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu sa bolešću kovid 19, ubrzo je ipak razjašnjeno: nošenje maski na otvorenom nije obavezna mera, već samo preporuka medicinskog dela štaba. Snažna preporuka. U situaciji kada i kod nas blago, ali ipak svakodnevno, ponovo raste broj zaraženih, u našem "Pitanju jutra" ponudićemo vam da vi izrazite svoje mišljenje - treba li nošenje maski i na otvorenom da bude obavezno. 

Reporter Jutarnjeg programa ubrzo potom javiće se i sa platoa ispred Beogradske arene koja od danas ponovo postaje privremena kovid bolnica, spremna da prihvati sve lakše obolele kojima je ipak neophodna bolnička nega.

U mnogim zemljama sveta, već petu godinu na današnji dan, biće obeležen Svetski dan bioetike, relativno mlade naučne discipline koja, kako glasi jedna od definicija, proučava ljudsko ponašanje u odnosu na život, ne samo ljudski, već svekoliki. Mnogi verovatno i ne znaju da i kod nas postoji Bioetičko društvo Srbije, pa ćemo više i o njemu, ali i o predmetu same nauke saznati od gošće Jutarnjeg programa, prof. Sandre Radenović, potpredsednice društva.

Najavićemo i 11. Međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom BOSIFEST u Beogradu, a govorićemo i o tome zašto poskupljuju polovni automobili, ne samo kod nas, već i u Evropi.


Sa vama - Elizabeta Arsenović

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи